Skippa till huvudinnehållet
Logga in
Önskelista
Varukorg
Let's get this
Black Friday started!
Oslagbara erbjudanden och rabatter5

BLACK FRIDAY-rea hos ABOUT YOU

Black Weekend har börjat. Skynda dig så att du inte missar möjligheten att få upp till 70 % RABATT PÅ ALLT. Du kan hitta exklusiva klipp på kläder, skor, accessoarer och mer därtill i vår webbutik!

Black Friday 2022: 25 november 2022

Även i år förklaras det priskrig på BLACK FRIDAY. Exklusiva Black Friday-rabatter innebär att priserna sänks och att ditt shoppinghjärta slår fortare! Men vad är historien bakom de fantastiska BLACK FRIDAY-erbjudandena? ABOUT YOU bringar klarhet i frågan:


BLACK FRIDAY kommer ursprungligen från USA och infaller dagen efter Thanksgiving. Denna familjefest, som kretsar kring kärlek, kalkon och kalkonfyllning, kan likställas med en klassisk skördefest. Många amerikaner utnyttjar fredagen efter Thanksgiving som klämdag i en traditionell familjehelg och till att köpa de första julklapparna – sedan är julsäsongen igång!


Naturligtvis har även butiksägare uppmärksammat denna trend och vill med hjälp av rejäla rabatter generera så hög omsättning som möjligt. Många butiker öppnar dörrarna redan kl. 05:00 på BLACK FRIDAY-morgonen med oändliga specialerbjudanden, rabatter och nedsatta priser. För att få tag på något av de eftertraktade fynden köar många ivriga shoppare utanför varuhusen redan natten innan.


Sedan näthandelns genombrott firas måndagen efter Thanksgiving numera med stor glädje som CYBER MONDAY. Medan BLACK FRIDAY-erbjudanden är avsedda för butikshandeln är CYBER MONDAY-erbjudanden till för webbhandeln. Numera har de båda dagarna slagits samman och bildat en hel helg med heta rabatterbjudanden.


Men varifrån kommer egentligen det kärnfulla namnet som våra superfynd säljs under?

Det finns flera teorier och myter kring hur namnet BLACK FRIDAY kom till – här är de tre mest populära:


  • Teori 1: De jättelika folksamlingarna som på denna fredag drar igenom shoppinggalleriorna, ser ut som en enorm svart massa.
  • Teori 2: Genom försäljningen av reavaror förvandlar butiksägarna röda siffror (förlust) till svarta (vinst).
  • Teori 3: Butiksägarna får svarta fingrar av att räkna sina höga intäkter.

Något som alla är överens om är dock att butiksägarna tjänar på det och att vi sparar – och vi sparar mycket!

BLACK FRIDAY hos ABOUT YOU

Även ABOUT YOU har oemotståndliga erbjudanden åt dig under BLACK FRIDAY. På fredag den 25 november 2022 kan du hitta fantastiskt mode till oslagbara priser – och det bästa av allt är att du kan göra det helt och hållet hemifrån! Slipp de överfulla varuhusen och armbågandet runt de sista fynden. Beställ bekvämt från soffan, utan långa väntetider till provrum och kassor. Du hittar jackor, klänningar, byxor och mycket mer på BLACK FRIDAY-rean hos ABOUT YOU – men bara så länge lagret räcker! Slå till på de heta erbjudandena innan någon annan gör det. Shoppa på ABOUT YOU innan jul och dra nytta av fakturabetalning, fri frakt och 100 dagars returrätt!

Frågor/svar om Black Friday

När infaller Black Friday 2022?

Fredagen den 25 november 2022

Vad händer på Black Friday?

På Black Friday sänker många butiker, såväl de fysiska butikerna som webbutikerna, sina priser rejält under en kort tid. På så sätt ökar försäljningen samtidigt som du till förmånliga priser kan göra de inköp du hade planerat inför julen.

Hur länge pågår Black Friday?

Som namnet antyder inträffar Black Friday på fredagen. Dock inleder många butiker sina reakampanjer redan några timmar innan och låter dem vara kvar över hela helgen. De flesta Black Friday-kampanjer varar alltså åtminstone tre dagar.

Populära märken under Black Friday-rean