Skippa till huvudinnehållet
Let's get ready for Black Friday!
Oslagbara erbjudanden och rabatter5

BLACK FRIDAY-rea hos ABOUT YOU

Black Friday är över, men hos ABOUT YOU kan du hitta dina favorit-modeplagg till fantastiska priser året runt! Hitta rea på dammode och köp kläder, skor och accessoarer till vrakpris. Det finns även ett stort urval av herrkläder och herrskor på rea. Beställ i dag och du får fri leverans* till ditt hem.

Black Friday 2023: 24. november 2023

Även i år förklaras det priskrig på BLACK FRIDAY. Exklusiva Black Friday-rabatter innebär otroligt låga priser som får ditt shoppinghjärta att slå fortare! Men vad är historien bakom de fantastiska BLACK FRIDAY-erbjudandena? ABOUT YOU ger klarhet i frågan:


BLACK FRIDAY har sitt ursprung i USA och faller på dagen efter Thanksgiving. Denna familjefest, som kretsar kring kärlek, kalkon och kalkonfyllning, kan likställas med en klassisk skördefest. Många amerikaner utnyttjar fredagen efter Thanksgiving som klämdag i en traditionell familjehelg och till att köpa de första julklapparna – då är julsäsongen igång!


Naturligtvis har även butiksägare uppmärksammat denna trend och vill med hjälp av rejäla rabatter generera så hög omsättning som möjligt. Många butiker öppnar dörrarna redan kl. 05:00 på BLACK FRIDAY-morgonen med oändliga specialerbjudanden, rabatter och nedsatta priser. För att få tag på något av de eftertraktade fynden köar många ivriga shoppare utanför varuhusen redan natten innan.


Sedan näthandelns genombrott firas måndagen efter Thanksgiving numera med stor glädje som CYBER MONDAY. Medan BLACK FRIDAY-erbjudanden är avsedda för butikshandeln är CYBER MONDAY-erbjudanden till för webbhandeln. Numera har båda dagarna slagits samman och bildat en hel helg med heta rabatter och erbjudanden.


Men varifrån kommer egentligen det markanta namnet som superfynden säljs under?

Det finns flera teorier och myter kring hur namnet BLACK FRIDAY kom till – här är de tre mest populära:


  • Teori 1: De jättelika folksamlingarna som på denna fredag drar igenom shoppinggalleriorna, ser ut som en enorm svart massa.
  • Teori 2: Genom försäljningen av reavaror förvandlar butiksägarna röda siffror (förlust) till svarta (vinst).
  • Teori 3: Butiksägarna får svarta fingrar av att räkna sina höga intäkter.

Något som alla är överens om är dock att butiksägarna tjänar på det och att vi sparar – och vi sparar mycket!

BLACK FRIDAY hos ABOUT YOU

Även ABOUT YOU har oemotståndliga erbjudanden för dig under BLACK FRIDAY. På fredag den 24 november 2023 kan du hitta fantastiskt mode till oslagbara priser – och det bästa av allt är att du kan göra det helt och hållet hemifrån! Slipp de överfulla varuhusen och kampen runt de sista fynden. Beställ bekvämt från soffan, utan långa väntetider till provrum och kassor. Du hittar jackor, klänningar, byxor och mycket mer på BLACK FRIDAY-rean hos ABOUT YOU – men bara så länge lagret räcker! Slå till på de heta erbjudandena innan någon annan gör det. Shoppa på ABOUT YOU innan jul och dra nytta av fakturabetalning, fri frakt* och 100 dagars returrätt!

Frågor/svar om Black Friday

När infaller Black Friday 2023?

Fredagen den 24 november 2023.

Vad händer på Black Friday?

På Black Friday sänker många butiker, såväl de fysiska butikerna som webbutikerna, sina priser rejält under en kort tid. På så sätt ökar försäljningen samtidigt som du kan göra de inköp du hade planerat inför julen till förmånliga priser.

Hur länge pågår Black Friday?

Som namnet antyder inträffar själva Black Friday på fredagen. Dock inleder många butiker sina reakampanjer redan några timmar innan och låter dem vara kvar över hela helgen. De flesta Black Friday-kampanjer varar alltså åtminstone tre dagar.

Populära märken under Black Friday-rean