Skippa till huvudinnehållet

För att hitta rätt passform
Hur du mäter för din kostym

För att hitta rätt passform Hur du mäter för din kostym
Hur du mäter för din kostym175

Passformen är nyckeln

En kostym är bara så bra som dess passform. Din perfekta kavaj ska omedelbart få dig att känna dig polerad och välklädd. Med rätt passform blir den inte bara snygg utan också bekväm att bära i flera timmar. Dessutom är den byggd för att hålla, så att du kan lita på den i flera år. De perfekta byxorna ska få dig att känna att du kan göra allt i dem. Med rätt passform känner du dig bekväm och obegränsad så att du kan röra dig som en kung under hela dagen. För att hitta din bästa passform och storlek behöver du ta mått på kavajen och byxorna. Läs vidare för att lära dig hur du går tillväga.

Raúl - Sophisticated Navy Blue Suit Look

Här är vad du behöver

Ta fram ett måttband, en penna och ett papper. Efter varje mätning skriver du ner dem och jämför dem med storlekstabellen för det märke du är intresserad av för att hitta din exakta storlek. Nu kör vi!

För kavajen

För axelmåttet ska du ha på dig en skjorta som passar dig bra för att få ett korrekt resultat. Placera måttbandet där axel- och armsömmen möts och mät över ryggen till den andra axel- och armsömmen.

För ärmmåttet håller du armarna nere vid sidorna och axlarna avslappnade, håll måttbandet i kanten av axel- och armsömmen. Mät rakt ned till mitten av handleden.

För bröstmåttet ställer du dig med armarna vid sidan om dig medan du står avslappnat och mäter runt den bredaste delen av bröstet.

För mätningen av överarmen, linda måttbandet över och runt skulderbladen, på samma ställe som bröstkorgen under armarna.