Skippa till huvudinnehållet
Logga in
Önskelista
Varukorg

Allt du behöver veta
Tvättguide för underkläder

Allt du behöver veta Tvättguide för underkläder
Tvättguide för underkläder288

Låt oss prata om något som många av oss inte ofta pratar om – hur man tar hand om sina underkläder på rätt sätt så att de håller så länge som möjligt. Ja, de behöver särskild uppmärksamhet och det finns särskilda sätt att tvätta dina underkläder på för att få dem helt rena och förlänga deras livslängd.

Separera tvätten på korrekt sätt

Ta dig tid att sortera ut dina underkläder och separera dem från resten av kläderna du ska tvätta, eftersom de i allmänhet ska tvättas vid olika temperaturer. Sortera sedan dina underkläder efter färg: mörka ska tvättas tillsammans med andra mörka, färgade ska tvättas med andra färgade och vita ska tvättas tillsammans med andra vita.

Allt du behöver veta Tvättguide för underkläder

Välj ett skonsamt tvättmedel

Välj ett tvättmedel som är märkt som skonsamt och inte kemiskt – det kommer att göra både dig och dina intimkläder mycket gott. De är i allmänhet fria från starka kemikalier som blekmedel, fosfater eller enzymer som kan skada och bryta ner vissa tyger, men som ändå får jobbet gjort.

Allt du behöver veta Tvättguide för underkläder

Välj rätt temperatur

Högre temperaturer är mycket bättre på att döda bakterier i tvättmaskinen, så välj 60 °C när du tvättar dina underkläder. Om dina underkläder är gjorda av ett känsligt material ska du välja 40 °C.

Allt du behöver veta Tvättguide för underkläder

Andra tips och tricks

Se till att kontrollera skötseletiketten innan du tvättar och ta reda på hur du bäst hanterar tyget. För att ta hand om fläckar kan du välja ett fläckborttagningsmedel i gelform eftersom det absorberar mycket effektivt och är mer skonsamt. Förbehandla ditt plagg genom att applicera särskild fläckborttagning endast på fläcken, och tvätta sedan plagget när fläckborttagningsmedlet har fått verka en stund. Lufttorka dina underkläder för att behålla formen, färgen och elasticiteten. En extra fördel är att det är bättre både för planeten och din elräkning.