Skippa till huvudinnehållet

Allt du behöver veta
Jeans storleksguide och tips

Allt du behöver veta Jeans storleksguide och tips
Jeans storleksguide och tips1 007

Ta reda på vilken storlek som passar dig

Är du på jakt efter det perfekta paret jeans? Det är lättare sagt än gjort att hitta dem – eller har i alla fall varit det fram tills nu! Visste du att storlekarna kan variera från märke till märke? Vissa använder internationella storlekssystem (XS, S, M, L osv), andra använder det europeiska (EU 40 osv) och några använder amerikanska mått i tum, vilket är baserat på förhållandet mellan midja och längd. Läs mer för att lära dig hur du bäst hittar din storlek.

Hur du mäter sig själv

För att komma fram till jeansstorlek gör du på följande sätt:

Midjans omkrets: mät runt din naturliga midja. Stå upp och var helt avslappnad och mät direkt mot huden.

Höfternas omkrets: Mät omkretsen av dina höfter där de är som bredast. Dra inte åt måttbandet för hårt, eftersom dina jeans då kan vara för tighta.

Längden av insidan av benet: Stå barfota, avslappad och rakt på golvet. Stå med fötterna ca 10 cm ifrån varandra. Mät från insidan av benet ned till fotleden. Tips: För att få ett så exakt mått som möjligt bör en annan person mäta.

Omvandla cm till tum

För storlekssystemet som anges i tum behöver du omvandla midjemåttet och längdmåttet. Såhär gör du: 1 tum motsvarar 2,54 cm. Dela ditt mått med 2,54 cm. Exempel: ett midjemått på 73 cm avrundas uppåt till 29, men ett benmått på 82 cm avrundas nedåt till 32 tum. Din optimala jeansstorlek är därför W29/L32.

Allt du behöver veta Jeans storleksguide och tips

Få denim med en lös passform att sitta perfekt

Sitter inte dina favoritjeans så bra längre? Dessa enkla och praktiska knep kan återskapa känslan av att de sitter helt perfekt på mindre än 15 sekunder. Titta på videon för att se hur du kan göra.

Omvandla dina jeans-byxor till jeans-shorts

Är du trött på dina gamla jeans-byxor, men ändå inte redo att göra dig av med dem? Lätt! Förvandla dem till ett par jeans-sjorts. Titta på videon för att se hur du gör.