Skippa till huvudinnehållet

Tips som du behöver veta
Hur du tar hand om dina kläder

Tips som du behöver veta Hur du tar hand om dina kläder
Hur du tar hand om dina kläder139

Det har aldrig varit viktigare att ta hand om dina kläder - för dig, dina kläder och för vår planet. Här är några praktiska tips och knep för att förlänga klädernas livslängd och hålla dem snygga längre.

Lufttorka dina kläder

Välj att lufttorka dina kläder istället för att använda en torktumlare för att behålla deras form, färg och elasticitet. En extra bonus är att det är bättre för planeten och din elräkning.

Välj tvättemperaturen med omtanke

Välj att tvätta vid lägre temperaturer, till exempel 20 eller 30 grader Celsius. Det skyddar dina kläder och hjälper färgen på kläderna att inte blekna samtidigt som risken för krympning minimeras. Det är också bättre för planeten och sparar dig kostnader.

Tips som du behöver veta Hur du tar hand om dina kläder

Använd ett skonsamt tvättmedel

Välj ett tvättmedel som är märkt som känsligt eller skonsamt och inte kemiskt, det gör dig en stor tjänst. De är i allmänhet fria från starka kemikalier som blekmedel, fosfater eller enzymer som kan skada och bryta ner vissa tyger, men de klarar ändå av att göra jobbet.

Tips som du behöver veta Hur du tar hand om dina kläder

Små steg är viktiga

Tvätta kläderna ut och in och ta bort fläckar genom att tvätta dem för hand med en svamp och ett specialtvättmedel som du försiktigt dabbar på fläcken. Du kan alltid räkna med en naturlig luktborttagare - tillsätt en halv kopp vit vinäger i tvättcykeln. Om du vill försäkra dig om att din favorittröja alltid ser lika bra ut som ny, använd en kam för att ta bort eventuella pilling. Så enkelt är det att ta hand om dina kläder och se till att de håller så länge som möjligt. Dessa små miljömedvetna steg kan räcka långt!

Tips som du behöver veta Hur du tar hand om dina kläder