Skippa till huvudinnehållet

Hållbar produkt

Vi älskar mode. Och vi älskar vår planet.
Hur visar vi hållbarhet i shoppen?
Vi strävar efter att integrera hållbara element i alla våra beslut. Vi vill ge våra kunder möjlighet att göra detsamma. För oss innebär detta att vi gör det möjligt för dig att göra välgrundade val genom att införliva produkternas miljömässiga och sociala konsekvenser i dina köpbeslut.

Vi har för avsikt att fortsätta att samarbeta med våra partnervarumärken för att öka transparensen och datakvaliteten, samtidigt som vi ändrar vårt sortiment för att erbjuda våra kunder mer hållbarhetsinriktade produkter.

Ingen produkt är 100 procent hållbar. Men vi anser att många produkter är ett föredraget val framför sina konventionella motsvarigheter. Vi försöker öka medvetenheten om detta med vår hållbarhetskommunikation i butiken.

Vårt mål är att fortsätta att utvecklas och lära oss av våra insikter, erfarenheter, kundernas feedback och branschen. Vi ser hållbarhet som en kontinuerlig resa och vill ta med våra kunder på resan. Så följ med oss på resan!
Symboler för våra produkters hållbarhetsnivå
Våra hållbarhetssymboler samlar standarder, licenser och certifieringar från tredje part för en produkts material-, produktions- eller sociala standarder i hela leveranskedjan. Produkter som är märkta med någon av våra hållbarhetssymboler uppfyller minst ett av våra krav när det gäller tredjepartslicenser eller certifiering av material eller certifiering på varumärkesnivå. För att kunna göra hållbarhetspåståenden måste varumärkena tillhandahålla information om hållbarheten hos sina produkter och kunna lämna bevis.
Organiskt material
Produkter med denna märkning är tillverkade av ekologiska material. Ekologiskt jordbruk minskar vattenförbrukningen och förbjuder genetisk modifiering, konstgödsel och bekämpningsmedel. Syftet är att bevara jordens bördighet och den biologiska mångfalden.
Återvunnet material
Produkter med detta märke är tillverkade av återvunnet material och skapas genom återanvändning av material från tiden före eller efter konsumtionen. Genom att använda återvunnet material i produkter minskar förbrukningen av råmaterial och det avfall, den energi och det vatten som är förknippade med produktionen av nya material.
Förbättrade produktionsmetoder
Produkter med den här märkningen tillverkas i syfte att minska de miljömässiga och sociala konsekvenserna av produktionen. Detta kan omfatta åtgärder som resursbesparande metoder, ansvarsfull användning av kemikalier och förbättrade arbetsförhållanden under hela bearbetningen av material.
Ansvarsfull hantering av djur
Produkter med den här märkningen innehåller material av animaliskt ursprung som producerats på ett mer ansvarsfullt sätt. Vid anskaffningen har man fokuserat på etiskt korrekt behandling av djuren före, under och efter utvinningen av materialen.
Ansvarsfullt material
Produkter med denna märkning innehåller växtbaserade material som tillverkas på ett sätt som är mindre skadligt för miljön och människan. Bevarandet av den biologiska mångfalden står i centrum för miljömässiga och sociala metoder som regenerativt jordbruk och ansvarsfullt skogsbruk.
Skapad för cirkularitet
Produkter med detta varumärke skapas med cirkulära principer i centrum för utformningen och i alla livscykelfaser. Cirkulära processer syftar till att sluta kretsloppet genom att undvika materialblandningar, (åter)använda långvariga, förnybara eller återvunna material och på så sätt minska avfallet och behovet av nya resurser.
Innovativt material
Produkterna från detta märke är tillverkade av innovativa material. De erbjuder växtbaserade alternativ till animaliska eller syntetiska material och kan tillverkas av grödor, frukter eller grönsaker.
Avancerade sociala insatser
Produkter med denna märkning är tillverkade i enlighet med avancerade sociala metoder. Detta kan innefatta principer som förbättrade arbetsvillkor, rättvisa löner och jämställdhet mellan könen i alla skeden av produktens livscykel.
Kategorin Hållbarhet
Utforska kategorin hållbarhet för att hitta inspiration till nya looks och stilar.
Standarder och licenser bakom symbolerna
Våra hållbarhetssymboler stöds av certifieringar, licenser och standarder från tredje part på material- eller varumärkesnivå. Vi har grupperat följande för att göra hållbarhetsaspekterna lättare att förstå när du surfar runt i vår butik.
Förutom våra hållbarhetssymboler, som omfattar olika material och certifieringar, publicerar vi också följande certifieringar av varumärken från tredje part.
Global Organic Textile Standard - GOTS Organic
Global Organic Textile Standard (GOTS) är en globalt erkänd bearbetningsstandard för textilier tillverkade av ekologiska fibrer. Som en del av certifieringsprocessen granskas hela produktionskedjan för att se om den uppfyller kraven på miljömässigt och socialt ansvarsfull tillverkning. Textilprodukter som innehåller minst 95 % ekologiska fibrer kan bära märkningen "GOTS organic".
Global Organic Textile Standard - GOTS Tillverkad av ekologiska material
Global Organic Textile Standard (GOTS) är en globalt erkänd bearbetningsstandard för textilier tillverkade av ekologiska fibrer. Som en del av certifieringsprocessen granskas hela produktionskedjan för att se om den uppfyller kraven på miljömässigt och socialt ansvarsfull tillverkning. Textilprodukter som innehåller minst 70 % ekologiska fibrer får bära märkningen "tillverkade av ekologiska material".
Organic Content Standard - OCS 100
Organic Cotton Standard 100 (OCS 100) certifierar textilprodukter som innehåller minst 95 % certifierade ekologiska material. Genom att kontrollera spårbarheten i hela leveranskedjan möjliggör OCS 100 en öppen och oberoende utvärdering och verifiering av en viss produkts innehåll av ekologiska fibrer.
Organic Content Standard - OCS Blended
Organic Content Standard blended (OCS blended) verifierar att textilprodukter innehåller minst 5 % certifierat ekologiskt material. Genom att kontrollera spårbarheten i hela leveranskedjan möjliggör OCS blended en öppen och oberoende utvärdering och verifiering av en viss produkts innehåll av organiska fibrer.
Global Recycled Standard (GRS)
Global Recycled Standard (GRS) gör det möjligt att märka produkter som bevisligen är tillverkade av minst 50 % certifierat återvunnet material. Syftet med GRS är att öka användningen av återvunnet material och minska de negativa konsekvenserna ur ett socialt, miljömässigt och kemiskt perspektiv i produktionen. Samtidigt kommer miljömässigt och socialt ansvarsfull återvinning att främjas i hela leveranskedjan.
Leather Working Group (LWG)
Leather Working Group (LWG) är en internationell, ideell medlemsorganisation med över 1600 intressenter från läderindustrin. LWG certifierar läderverkstäder på grundval av kriterier som vatten- och energiförbrukning, kemikaliehantering, avfall och avloppsvatten. När du köper den här produkten stöder du LWG-certifierade läderverkstäder.
Du har sett 6 av 15 certifieringar
bluesign® PRODUKT
bluesign® PRODUCT står för textilproduktion med minsta möjliga påverkan på människor och miljö, till exempel genom att begränsa användningen av kemiska ämnen. Det fokuserar på att garantera konsumenternas säkerhet, säkerheten på arbetsplatsen och en ansvarsfull användning av resurser. Bluesign® PRODUCT-certifierade produkter måste tillverkas i certifierade fabriker där minst 90 % och minst 30 % av tillbehören måste vara bluesign® APPROVED.
Responsible Down Standard (RDS)
Responsible Down Standard (RDS) är en krävande standard som garanterar spårbarhet för dun- och fjäderprodukter genom hela leveranskedjan. RDS fastställer strikta riktlinjer för att säkerställa att djurens välbefinnande upprätthålls, dvs. när det gäller foder- och vattenkvalitet, inhysning, beläggningsgrad och tillgång till utomhusvistelse, djurhälsa och hygien. Tvångsutfodring och plockning av levande djur är också förbjudet enligt RDS.
Responsible Down Standard (RDS)
Responsible Mohair Standard (RMS) är en frivillig standard som fokuserar på spårbarhet, djurskydd och miljöansvar inom mohairleverantörskedjan. RMS säkerställer att de fem djurskyddsrättigheterna respekteras och att det finns en stark kontrollkedja i hela leveranskedjan.
Responsible Wool Standard (RWS)
Responsible Wool Standard är en ledande standard för djurskydd inom ullindustrin och garanterar ansvarsfull fårskötsel. Märkningen omfattar djurens välbefinnande (t.ex. förbud mot svanskupering), hållbar markförvaltning och markskydd samt fullständig öppenhet i leveranskedjan med ett integrerat spårbarhetssystem.
Cradle to Cradle Certified® (Silver)
Med programmet Cradle to Cradle Certified® Products sätter institutet den globala standarden för säkra, återvinningsbara och ansvarsfullt tillverkade produkter. Cradle to Cradle Certified® täcker hela värdekedjan och säkerställer både produkternas positiva inverkan på människor och planeten. Som ett minimum har produkten uppfyllt silverkraven i alla standardkategorier.
Cradle to Cradle Certified® (Gold)
Med Cradle to Cradle Certified® Product Standard sätter institutet den globala standarden för säkra, återvinningsbara och ansvarsfullt tillverkade produkter. Cradle to Cradle Certified® täcker hela värdekedjan och säkerställer både produkternas positiva inverkan på människor och planeten. Produkten har minst uppfyllt guldkraven i alla standardkategorier.
LENZING™ ECOVERO™
LENZING™ ECOVERO™-fibrer är tillverkade av trä, ett naturligt och förnybart råmaterial som noggrant hämtats från ansvarsfullt skötta skogar. Det trä som tas från naturen är avsiktligt balanserat med hastigheten för skogstillväxten för att säkerställa den fortsatta tillgången på denna värdefulla resurs. LENZING™ och ECOVERO™ är varumärken som tillhör Lenzing AG. Mer information på: https://www. ecovero. com/
TENCEL™ Lyocell
LENZING™ ECOVERO™-fibrer är tillverkade av trä, ett naturligt och förnybart råmaterial som noggrant hämtats från ansvarsfullt skötta skogar. Det trä som tas från naturen är avsiktligt balanserat med hastigheten för skogens tillväxt för att säkerställa den fortsatta tillgången på denna värdefulla resurs. TENCEL™ är ett varumärke som tillhör Lenzing AG. Mer information på: https://www. tencel. com/
TENCEL™ Modal
LENZING™ ECOVERO™-fibrer är tillverkade av trä, ett naturligt och förnybart råmaterial som noggrant hämtats från ansvarsfullt skötta skogar. Det trä som tas från naturen är avsiktligt balanserat med hastigheten för skogens tillväxt för att säkerställa den fortsatta tillgången på denna värdefulla resurs. TENCEL™ är ett varumärke som tillhör Lenzing AG. Mer information på: https://www. tencel. com/
Du har sett 15 av 15 certifieringar
Navigera genom våra hållbarhetssymboler medan du handlar
Du kommer att märka att symbolerna är synliga i hela butiken. Om du förstår dem är det lättare att navigera och använda våra produktfunktioner för hållbarhet. Här är hur du kan använda dem för att göra mer välgrundade val när du handlar på ABOUT YOU.
Se vår hållbarhetskategori för att få inspiration.
Använd våra hållbarhetsfilter för att välja de produkter som har din önskade hållbarhetsinriktning.
Klicka på symbolen när du handlar för att få en översikt över en produkts hållbarhet.
Kolla in hållbarhetsavsnittet på produktdetaljeringssidan för ännu mer information om material, produktion och certifieringar för produkterna.
Hur du tar hand om dina kläder
Att göra välgrundade val kan vara mer än att bara välja vad du ska lägga i din kundvagn. Utforska vår sida,älska din garderob och ta reda på hur du kan ta hand om eller återuppfinna dina kläder för att förlänga deras livslängd och er tid tillsammans. Är du redo att vidta åtgärder?
Vill du veta mer om våra initiativ?