Skippa till huvudinnehållet

Vi älskar mode.
Och vi älskar vår planet.

Our contribution
Vi tror på idén om att göra affärer med en positiv miljöpåverkan och en rättvis behandling av alla människor. Vi strävar därför efter att bedriva vår verksamhet med så många positiva effekter som möjligt för vem eller vad som helst. Som en del av vår strategi fokuserar vi på tre områden: hållbarhetsinriktade produkter, cirkuläritet och vårt ekologiska fotavtryck.
Produkter med fokus på hållbarhet
Det finns inga produkter som är 100 procent hållbara. Men vi anser att många produkter bör vara ett föredraget val jämfört med andra liknande produkter. Med olika funktioner i vår webbshop vill vi ge våra kunder möjlighet att fatta välgrundade köpbeslut och ta hänsyn till hur produkterna påverkar miljön och arbetsförhållandena.
Navigera genom våra hållbarhetssymboler medan du handlar
Se vår hållbarhetskategori för att få inspiration.
Använd våra hållbarhetsfilter för att välja de produkter som har din önskade hållbarhetsinriktning.
Klicka på symbolen när du handlar för att få en översikt över en produkts hållbarhet.
Kolla in hållbarhetsavsnittet på produktdetaljeringssidan för ännu mer information om material, produktion och certifieringar för produkterna.
Cirkularitet
Våra initiativ för cirkulärt mode syftar till att förlänga produkternas livslängd och minska det avfall som uppstår vid produktion och konsumtion av mode. För att göra det lättare att ändra konsumentvanor erbjuder vårt Second Love-sortiment alternativ till förstahandsmode, inklusive second hand- och upcyclingalternativ.
Upcycling-sortiment
Vårt klimatavtryck
Vi mäter vårt miljöavtryck kontinuerligt och förbättrar vår analys i enlighet med detta. Med hjälp av den kunskap vi får fastställer vi mål för att minska vårt fotavtryck, samarbetar med våra partner för att åstadkomma förbättringar och delar årligen med oss av våra framsteg i vår ESG-rapport.
Upptäck våra företagsåtgärder
Vårt räkenskapsår (FY) 2022/2023 i siffror
Under räkenskapsåret 2022/2023 minskade vi vår e-handelsverksamhets utsläppsintensitet till 1,20 kg CO₂e per order, vilket innebär en förbättring av vår utsläppseffektivitet från ett värde på 1,31 kg CO₂e för basåret 2020/2021. Dessutom minskade vi våra växthusgasutsläpp i Scope 1 och 2 med 53,7 % jämfört med basåret 2020/2021, vilket understryker vårt engagemang för att minska vårt koldioxidavtryck. Slutligen ökade vi procentandelen av våra affärspartner med vetenskapligt baserade mål till 54,4 %. Dessa resultat återspeglar våra pågående ansträngningar att prioritera hållbarhet och minska vår miljöpåverkan.
Hur kan du bidra?
Det är så enkelt som att dra ner på konsumtionen, göra mer medvetna val, välja cirkuläritet i dina dagliga beslut och ta hand om dina favoritplagg för att förlänga deras livslängd. På vår sida Love Your Wardrobe hittar du enkla och kreativa tips för reparation och skötsel.
Att vara uppmärksam
Det finns många sätt att göra dina inköp mer medvetna. Från att bygga en kapselgarderob till att välja återvunnet, begagnat eller mer hållbart mode. Valmöjligheterna är oändliga. Välj märken som delar dina värderingar och köp med avsikt att älska dina plagg så länge som möjligt.
Ta hand om dina kläder
Med rätt skötsel håller dina kläder längre. Det kan vara så enkelt som att följa instruktionerna på skötseletiketten och tvätta föremålen mindre ofta och i kallt vatten. Hitta en bra skräddare och släng inte dina kläder. Ge dem en chans till ett nytt liv.
Att gå med i den cirkulära rörelsen
Det finns flera sätt att ge dina kläder ett nytt liv, t. ex. genom att återanvända dem, göra DIY-projekt, sälja eller donera dem till en god sak. Du kan också överväga att byta kläder med vänner som ett roligt alternativ.