Skippa till huvudinnehållet
Logga in
Önskelista
Varukorg

Allt du behöver veta
Tvättguide för underkläder

Allt du behöver veta Tvättguide för underkläder
Tvättguide för underkläder349

Låt oss prata om något som många av oss inte pratar om särskilt ofta – hur man tar hand om sina trosor och bh:ar på rätt sätt så att de håller så länge som möjligt. Ja, de kräver särskild uppmärksamhet, och det finns särskilda sätt du kan tvätta dina underkläder på för att få dem helt rena och för att förlänga deras livslängd.

Separera tvätten på korrekt sätt

Ta dig tid att sortera ut dina underkläder och separera dem från resten av kläderna du ska tvätta, eftersom de i allmänhet ska tvättas vid olika temperaturer. Sortera sedan dina underkläder efter färg: mörka ska tvättas tillsammans med andra mörka, färgade ska tvättas med andra färgade och vita ska tvättas tillsammans med andra vita.

Allt du behöver veta Tvättguide för underkläder

Använd en tvättpåse

Använd en tvättpåse när du tvättar dina bh:ar för att hålla isär dem och undvika att byglarna böjs, axelbanden sträcks eller att andra kläder som tvättas tillsammans med dem skadas. En annan fördel är att det dessutom blir lättare att hitta alla dina underkläder när du ska vika dem och lägga in dem i garderoben – smart va?

Allt du behöver veta Tvättguide för underkläder

Välj ett skonsamt tvättmedel

Välj ett tvättmedel som är märkt som skonsamt och inte kemiskt – det kommer att göra både dig och dina intimkläder mycket gott. De är i allmänhet fria från starka kemikalier som blekmedel, fosfater eller enzymer som kan skada och bryta ner vissa tyger, men som ändå får jobbet gjort.

Allt du behöver veta Tvättguide för underkläder

Välj rätt temperatur

Högre temperaturer dödar svampar och bakterier mycket bättre i tvättmaskinen, så välj 60 °C för att tvätta dina bh:ar och trosor. Om dina underkläder är gjorda av ett känsligt tyg, välj 40 °C.

Allt du behöver veta Tvättguide för underkläder