Skippa till huvudinnehållet

Håll dem fräscha
Tvättguide för sportkläder

Håll dem fräscha Tvättguide för sportkläder
Tvättguide för sportkläder447

För att hjälpa dig att ta bättre hand om dina älskade träningskläder har vi tagit fram några av de bästa tipsen för att få dina träningskläder att kännas och se fräscha ut och för att få dem att hålla längre.

Separera tvätten på rätt sätt

Separera dina sportkläder från din övriga tvätt. Sortera dem efter färg: mörka ska tvättas tillsammans med andra mörka, färgade ska tvättas med andra färgade och vita ska tvättas tillsammans med andra vita. Vänd sedan dina kläder ut och in för att de ska tvättas riktigt grundligt och för att skydda färgerna.

Håll dem fräscha Tvättguide för sportkläder

Välj ett tvättmedel som är avsett för sportkläder

Det finns en anledning till att det finns tvättmedel för sportkläder – det är framställt för att bekämpa ofräsch lukt och rengöra fukttransporterande tyger och syntetiska material på djupet. Välj ett extra skonsamt tvättmedel som får jobbet gjort utan starka kemikalier som blekmedel, fosfater eller enzymer vilka kan skada och bryta ner vissa tyger.

Håll dem fräscha Tvättguide för sportkläder

Välj rätt temperatur

Tvätta dina träningskläder i vatten med lägre temperatur – ungefär 20 till 30 °C. Varmt vatten kan skada dina träningsläder mer än det gör nytta, eftersom hög temperatur faktiskt kan förstöra elasticiteten och få kläderna att krympa och resultera i en kortare livslängd för dina kläder.

Håll dem fräscha Tvättguide för sportkläder

Avlägsna fläckar och dålig lukt

Om du har fått fläckar på plaggen kan du välja att tvätta kläderna för hand med ett specialtvättmedel och försiktigt badda fläcken med en svamp. För att ta bort lukter kan du använda en luktborttagare eller prova en antiluktspray, så att dina träningskläder luktar fräscht längre. För en helt naturlig luktborttagare kan du lägga en halv kopp vit vinäger i din tvätts sköljcykel. Hejdå fläckar och dålig lukt!

Håll dem fräscha Tvättguide för sportkläder